Debat
0   186

Mere i løn - ja tak

Med Nyrups ord om forbrugsfest og heraf følgende 'Pinsepakke' rungende i øregangene var det med spænding, at jeg denne gang åbnede min lønkuvert. Da jeg ikke hidtil har været inviteret til ovennævnte fest, måtte indbydelsen da være vedlagt denne gang i form af en klækkelig lønforhøjelse - bestående af både overenskomstforhandlet løn plus lønregulering.

Men ak - en sammenligning med september måneds lønseddel viste en lønfremgang på 323,41 kroner før skat!

Artiklen fortsætter under banneret

Alle drømme om ny bil, udenlandsrejse med mere fortonede sig straks, for hvor langt rækker cirka 160 kroner (efter skat), når stigningen på ejendomsskat skal betales, når stigningen på lejeværdi af egen bolig skal betales, når de forhøjede forsikringspræmier skal betales, når . . .

Kære Anni - og hvad I ellers hedder alle sammen - brug nu forårets overenskomstforhandlinger til at sikre os en lønfremgang, der kan mærkes.

For mig at se har I denne gang de bedste kort på hånden overhovedet - den forøgede arbejdsbyrde (flere arbejdsopgaver) i forbindelse med den nye folkeskolelov skal honoreres - og måske den største trumf, som alle andre organisationer også bruger i en overenskomstforhandlingssituation - manglen på arbejdskraft, i dette tilfælde folkeskolelærere.

Den simple udbud/efterspørgselsteori - hvis der er mangel på en vare, stiger prisen.

Drop for en tid den pædagogiske snak, lad Sverige og New Zealand hvile, lad være med at påtage jer hele ansvaret for folkeskoleområdet - kommunerne har vel også deres del.

Saml kræfterne og kom i offensiven, sæt tacklinger ind, der kan mærkes, og vis vores modpart, at Danmarks Lærerforening er en slagkraftig forening - også når det gælder løn til dens medlemmer.

Anders Fisker Christensen

Rødkærsbro


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ