Debat

Hvem udnytter hvem

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det undrer mig, at min fagforening ikke ansætter en dyr, dygtig 'mediekontaktperson'.

Vi ved, at i dagens verden tegnes befolkningens billeder af livet i Danmark af medierne. På godt og ondt.

En så simpel ting som at vide, at op til skolestart vil alle medier fokusere intenst på skoleverdenen i Danmark, synes fra mit ydmyge sted at overraske foreningen. Hvorfor kommer DLF ikke ud i juni-juli? Hvorfor er det ikke os, der viser, at skole kan laves på mange måder (TV-Avisens fokus på forskellige indsatsområder i folkeskolen her i august)?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Gang på gang må jeg opleve, at DLF skal svare på et angreb, hvad enten det er sagligt eller ej. Det er i og for sig sagen uvedkommende - befolkningens billede af os dannes stadig af mediebilledet, hvilken baggrund dette billede så end måtte have.

Til Politiken har Anni Herfort udtalt, at hun 'ønsker knejsen med nakken og en stolthed over at være lærer' - jamen de gange min kærlighed til jobbet anfægtes, er jo netop, når jeg ser et skævt mediebillede skabt af alle andre end DLF.

Jeg ved, at en overskrift i Ekstra Bladet og en hovedhistorie i TV-Avisen ofte har større indflydelse på den almindelige bevidsthed end mit daglige samvær med forældrene.

Derfor er mit forslag - ja min bøn - at DLF vil ansætte en kompetent, dygtig, udadfarende mediekontaktperson. Gerne en halvsmart reklamemand/kvinde. Og gerne til en høj, præstationsbaseret løn.

Vi er naive, hvis vi vedbliver i troen, at vi skal være 'pæne' og 'saglige' over for medierne. Vi skal være bevidste om, hvad vi vil have - ellers får vi det ikke.

Der er sgu' ingen, der giver til os - vi må selv tage, selv definere vore rammer - være selvansvarlige, selvstyrende (hov, hvor var det nu, jeg sidst læste de ord?)

Martin Ammentorp

Vordingborg