Debat
0   157

Kommentar til leder

I Folkeskolens leder i nummer 33 fremføres en række synspunkter til den kronik, som jeg forleden skrev i Politiken. Jeg vil godt knytte et par kommentarer til lederen.

En fælles, positiv vision for folkeskolens udvikling de kommende år er nødvendig, hvis vi skal klare folkeskolens udfordringer. Kommunernes Landsforening mener, at folkeskolens indhold og kvalitet, lærernes arbejdsvilkår og folkeskolens økonomi hænger nøje sammen.

Artiklen fortsætter under banneret

Men frem for alt er det eleverne og undervisningen, vi skal have i fokus. Min kronik tager udgangspunktet her, og den er et oplæg til en debat med folkeskolens øvrige parter.

Jeg er derfor glad for, at lærernes blad Folkeskolen på flere måder mener, at visionen er sympatisk. Det er mit håb, at de tanker, jeg giver udtryk for i forbindelse med bredere personlige elevkompetencer og ændrede læreprocesser, der integrerer leg, læring og undervisning, kan blive fundamentet i en konkret drøftelse af fremtidige vilkår.

Det er rigtigt, at udfordringerne er store. Og selvfølgelig indgår flere hensyn i løsningen. Specielt udfordres vi af begrænsede økonomiske ressourcer i forhold til de mange gode ønsker, vi alle har for folkeskolen. De kommunale politikere har meldt ærligt ud på dette område. Ressourcerne skal udnyttes på den allerbedste måde.

Men netop derfor er det helt nødvendigt, at alle parter bidrager. Jeg håber derfor ikke, at Folkeskolens redaktør taler på lærernes vegne, når han lægger afstand til en konstruktiv debat om folkeskolen med de sædvanlige fortolkninger af vores hensigter. Vi ønsker en åben dialog, hvor alle folkeskolens parter hver især bidrager konstruktivt. Lærernes faglige indsigt er helt nødvendig, når vi sammen skal skabe de bedst mulige arbejdsvilkår i folkeskolen.

Jeg har på Kommunernes Landsforenings vegne lukket op med vore synspunkter og håber på, at nogle af vores tanker kan give anledning til konstruktive ideer og løsninger.

Anker Boye

formand for Kommunernes Landsforening


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ