Debat

Herlev melder ud

Publiceret

75 procent af skolelederne i Herlev Kommune har meldt sig ud af DLF.

Beslutningen har ikke været let, men vi har fundet den nødvendig på grund af hovedstyrelsens og kongressens manglende forståelse for vores ønske om at blive frigjort fra den lokale kreds.

Herlevs skoleledere har i flere år været samlet i Herlev Skoleledergruppe (HSG). I denne gruppe har vi drøftet den kommunale skolepolitik, skolens hverdag og vores egne arbejdsbetingelser.

Beslutningen om en udmeldelse blev derfor taget med blandt andet følgende begrundelser:

DLF har gennem de sidste år ikke manifesteret sig som skoleledernes fagforening, men som lærernes. Det er helt fint - men hvem varetager så skolelederens interesser?

DLF har på kongressen besluttet en konstruktion, hvor kredsformanden skal tilgodese både ledere og lærere. Dette kan næsten ikke undgå at bringe formanden i konflikt med sig selv og sin omverden.

Vi kan frasige os vore demokratiske rettigheder i forhold til den lokale kreds. En helt speciel status, tak for den. Her i vores demokratiske land!

At vi har meldt os ud per 1. april er nu en kendsgerning. Netop nu har i alt 470 skoleledere truffet samme beslutning. Vi håber, at rigtig mange skoleledere vil følge efter.

Tiden er til ligeværdigt samarbejde på skolerne.

Det mener vi bedst kan finde sted, når Danmarks Skolelederforening varetager skoleledernes interesser, naturligvis i et tæt samarbejde med Danmarks Lærerforening.

Birgit Henriksen,

Bodil Damgaard med flere

Herlev

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler