Debat
0   165

Syndflod af reformer

Kære Steen Larsen

Dine tanker og ord er som sædvanlig berigende og inspirerende for os lærere i skolen. Måtte de også i højere grad vinde genklang hos ledere og myndigheder!

Artiklen fortsætter under banneret

Men!

Det sidste afsnit i din 'bagsmæk' i Folkeskolen nummer 5 kræver en kommentar. Hvor ironisk og forståeligt dit udsagn end måtte være, så er der lige et par forhold, du må huske på:

Når det blandt andet er i skolens og lærernes interesse, at der lige bliver 'fem minutters pause', så er det jo fordi, vi allerede har fået en syndflod af reformer trukket ned over os i løbet af en ganske kort årrække. Hvad vi ikke har fået - og det er det virkelige problem - er ro, tid og økonomi til at gennemføre en modernisering af skolen og undervisningen.

Du er sikkert ikke uvidende om, at det store flertal af lærere i den grad føler sig udsat for et stormvejr af hvirvelvinde, så alt for meget af vores energi går til helt ukonstruktivt bare at 'holde på hat og briller'.

De næste par års - 'fredstidens' - store mantra fra toppen af undervisningssystemet ved vi jo bliver kvalitetsudvikling. Vi ved desværre allerede også, at vi, der arbejder på gulvet i skolen, er udset til at være dem, som 'sikrer og garanterer' kvalitetsløftet.

'Desværre', fordi det ser ud til at blive på rene discountvilkår.

Ole Mathiesen

Virum


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ