Debat

Ude i hampen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Redaktionen har præsenteret ovenstående for Politikens debatredaktion, som har svaret følgende:

Folkeskolens redaktion har givet mig mulighed for at kommentere ovenstående. Det takker jeg for. Og understreger, hvor helt ude i hampen det er at tro, at vi på Politikens debatsider censurerer i henhold til Politikens 'egen linie'. Når ikke alle læserbreve og indlæg optages, skyldes det alene to ting: For det første, at vi modtager langt mere end 15.000 bidrag årligt - og højst kan trykke en tiendedel, hvad der er irriterende, men dog barske realiteter, eftersom Politiken er en fattigere avis med færre sider til rådighed end vores konkurrenter. Og for det andet, at ikke alle indlæg faktisk er lige gode i henhold til praktiske kriterier som relevans, stil, aktualitet og så videre.

Ikke mindst det sidste argument er naturligvis svært at sluge, hvis man selv får et afslag. Det kan jeg godt forstå. Men det bør ikke give anledning til mytedannelse om censur i Politiken. Som de fleste vil vide, er virkeligheden snarere omvendt: Vi har så godt som hver dag indlæg, der indædt kritiserer avisens linje og journalistik - eftersom netop dén form for selvkritik er sund. Alligevel ser man den sjældent på andre aviser.

Kresten Schultz Jørgensen

debatredaktør, Politiken

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler