Debat

Ombudsmanden tilsidesat

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sidste nummer af Folkeskolen før jul bedyrede undervisningsminister Ole Vig Jensen endnu en gang, at han er helt enig med Ombudsmanden i sagen vedrørende forældrebetaling. Jeg er ked af at skulle blive ved med at genere undervisningsministeren med denne sag, men det er en kendsgerning, at ministeren fra Folketingets talerstol den 17. december sagde blandt andet, citat: '. . . (Indenrigs)ministeriets argumenter for at nå frem til den afgørelse, man har truffet, er nøjagtig de samme som Undervisningsministeriets.' Og det er så sandt, som det er sagt.

Den afgørelse, Ole Vig Jensen her taler om, er den selvsamme afgørelse, som Ombudsmanden den 4. januar 1998 sendte retur til Indenrigsministeriet med anmodning om, at sagen genoptages straks. Indenrigsministeriet har tilsidesat Ombudsmanden helt og holdent, og det finder han selvsagt utilfredsstillende. Det står altså fast, at Indenrigsministeriets tilsidesættelse af Ombudsmanden har fundet sted på baggrund af Ole Vigs forudgående skriftlige udtalelse i den konkrete sag og med Ole Vigs efterfølgende udtrykkelige billigelse fra landets fornemste talerstol.

Det er muligt, at Ole Vig Jensen mener, at han er enig med Ombudsmanden. Ombudsmanden mener tilsyneladende ikke, at han er enig med Ole Vig Jensen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Niels Christian Sauer

Karlebo