Debat

Jeg bliver i DLF

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mandag den 22. december lå det så på skrivebordet: et brev fra Danmarks Skolelederforening, Århus Amtskreds, til medlemmerne i amtet. Af brevet fremgår det, at vi menige medlemmer af foreningen bedes overveje vores medlemskab af DLF, ja vi opfordres endda til udmeldelse. Bestyrelsen for Danmarks Skolelederforening har allerede besluttet at melde sig ud.

Så er sagen helt klar: Danmarks Skolelederforening skal altså være en forening for ledere, som ikke mener, at det er af stor værdi at være lærer. Jeg deler ikke denne opfattelse. Jeg agter derfor at melde mig ud af Danmarks Skolelederforening og forblive i DLF, for:

- DLF er efter min mening en af landets mest slagkraftige fagforeninger. Den kæmper for forbedringer inden for folkeskolen generelt - dermed også for dens ledere. Det er for mig meget urealistisk, at en gul fagforening vil kunne gøre DLF kunsten efter.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

- En skoleleder har brug for den faglige debat og information, som findes i medlemsbladet Folkeskolen. Og debatten skal føres i et forum, hvor såvel lærere som ledere skal kunne komme til orde.

- Når ledernes 'ny løn' skal forhandles, er det at foretrække, at det er folk fra en lokalt stærk fagforening som DLF, der (sammen med en repræsentant fra skolelederne) fører disse forhandlinger.

- I tilfælde af konflikter på kommunalt plan vil det altid være en fordel at være medlem af en stor fagforening. Den er og vil nok altid være repræsenteret i de kommunale samarbejdsorganisationer.

- Hvordan vil en afdelingsleder, en konsulent, en viceskoleinspektør være stillet i en konflikt med en skoleinspektør, hvis de begge er i den samme lille fagforening? En større fagforening vil uden tvivl være bedre gearet til at håndtere en sådan situation.

Henning Madsen

viceskoleinspektør

Virring Skole, Skanderborg