Debat

Virkelighedens medløber

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Hvor var det rart at se, at redaktøren slog i bordet og gjorde op med de evigt ævlende og alvidende modstandere af alt nyt omkring folkeskolen'.

Sagt af en nutidig, passiv Colosseumtilskuer - der helst råber det, der behager de herskende (Folkeskolen nummer 47).

Om de herskendes repræsentant. Dem, der giver brød og skuespil og gør det unødvendigt at tænke selv. Der mener og udøver på vegne af masserne. Forudsætningen for det behagelige, dorske og risikofri liv. Og selvfølgelig er det irriterende at blive forstyrret i sin slavero. Derfor vel denne snerren af kolleger, der ikke er udstyret med rygklappergener!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Og så har Bruselius udtænkt eller hørt, 'at samfundet ændrer sig, det samme gør skolen'. (. . .)

Javel, de herskende ændrer samfundet, mens Bruselius og kompagni kikker på- klapper og spytter på de rigtige tidspunkter.

Forlad dog denne selvvalgte tilskuerrolle! Kæmp lærernes og folkeskolens sag. For som Ernst Jünger siger: 'Hellere falde ensomt blandt frie - end drage i triumftog med trællene!'

Så har du da selvrespekten og æren i behold - trods alt!

Niels Christian Christensen

Hjørring