Debat

Svar til Brian Willandsen og Claus Kirchheiner

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er meget enig med Brian Willandsen i, at arbejdsgiverne har et ansvar for kvalitetsudviklingen i folkeskolen. Målet med foreningens indsatsområde, 'Kvalitetsudvikling i folkeskolen - i dialog', er da heller ikke at gå ind at fritage kommunerne for dette ansvar. Indsatsområdet er et udtryk for, at vi er parat til at påtage os vores del af ansvaret. Vi vil fastholde og videreudvikle en lærerrolle, der aktivt og professionelt tager ansvar for elevernes muligheder for at lære og udvikle sig.

Indsatsområdet lægger således ikke på nogen måde op til en kvalitetsvurdering af lærerne, som Claus Kirchheiner giver udtryk for. Indsatsområdet skal tværtimod ses som en hjælpende hånd til lærerne. Kontingentforhøjelsen på fem kroner skal heller ikke bruges til at dænge skolerne til med en lang række nye opgaver. Men indsatsområdet skal medvirke til at skabe sammenhæng og perspektiv i de mange opgaver, der allerede er i gang på skolerne. Brian Willandsen har ret i, at vores kontingent skal bruges til at arbejde for bedre løn- og arbejdsvilkår. En af vejene til at opnå dette er at vise, at vi har en kvalitetsskole med et professionelt lærerkorps. Det skulle indsatsområdet gerne være med til at synliggøre. De 18 millioner kroner skal altså bruges til at gennemføre indsatsområdet - ikke til at betale for udviklingen af skolerne.

Anni Herfort Andersen

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

formand for

Danmarks Lærerforening