Debat
0   167

Svar til Brian Willandsen og Claus Kirchheiner

Jeg er meget enig med Brian Willandsen i, at arbejdsgiverne har et ansvar for kvalitetsudviklingen i folkeskolen. Målet med foreningens indsatsområde, 'Kvalitetsudvikling i folkeskolen - i dialog', er da heller ikke at gå ind at fritage kommunerne for dette ansvar. Indsatsområdet er et udtryk for, at vi er parat til at påtage os vores del af ansvaret. Vi vil fastholde og videreudvikle en lærerrolle, der aktivt og professionelt tager ansvar for elevernes muligheder for at lære og udvikle sig.

Indsatsområdet lægger således ikke på nogen måde op til en kvalitetsvurdering af lærerne, som Claus Kirchheiner giver udtryk for. Indsatsområdet skal tværtimod ses som en hjælpende hånd til lærerne. Kontingentforhøjelsen på fem kroner skal heller ikke bruges til at dænge skolerne til med en lang række nye opgaver. Men indsatsområdet skal medvirke til at skabe sammenhæng og perspektiv i de mange opgaver, der allerede er i gang på skolerne. Brian Willandsen har ret i, at vores kontingent skal bruges til at arbejde for bedre løn- og arbejdsvilkår. En af vejene til at opnå dette er at vise, at vi har en kvalitetsskole med et professionelt lærerkorps. Det skulle indsatsområdet gerne være med til at synliggøre. De 18 millioner kroner skal altså bruges til at gennemføre indsatsområdet - ikke til at betale for udviklingen af skolerne.

Artiklen fortsætter under banneret

Anni Herfort Andersen

formand for

Danmarks Lærerforening


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ