Debat
0   206

Vejledning og udskoling

Tandhjulsforeningen (Foreningen af skolevejledere og skolekonsulenter for uddannelses-, erhvervs- og arbejdsmarkedsorientering) har med stor tilfredshed noteret sig, at DLF på sin nyligt afviklede kongres vedtog at indarbejde i sit principprogram, at foreningen vil fremme udskolingsprocessen og tillægge skolevejledningen øget betydning.

Udskolingen, hvor eleverne gør sig klar til at forlade skolen for at fortsætte i en ungdomsuddannelse, har organisationernes og samfundets meget store bevågenhed, ikke mindst i en tid med talmæssigt små ungdomsårgange. Derfor er det også særdeles væsentligt, at DLF arbejder målrettet på på alle måder at understøtte denne meget vigtige fase i de unges liv. Tandhjulsforeningen vil meget opfordre til, at DLF i øget grad anvender ressourcer herpå!

Artiklen fortsætter under banneret

Endvidere vil vi gerne opfordre DLF til, at foreningen i hele sin organisation tager vare på en forøget synliggørelse af skolevejledningen, ikke mindst set i lyset af, at der per 1. august 1997 er trådt en ny bekendtgørelse i kraft på området, samt at der med jævne mellemrum fra flere sider har lydt kritik af vejledningens effektivitet. Vi opfordrer DLF til såvel fra centralt hold som i kredsene at konkretisere tiltag, der kan være med til at sikre den bedst mulige vejledning for de unge og tillige medvirke til at sikre, at skolerne/kommunerne afsætter den nødvendige tid til en sådan vejledning. I Tandhjulsforeningen er vi parate til et samarbejde!

Desuden finder vi det særdeles formålstjenligt, at emnerne tages op til redaktionel behandling i kommende numre af Folkeskolen.

Per Rye

formand

skolekonsulent i Sæby


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ