Debat

Lidt moralprædiken

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 45 sympatiserer Per Dalgaard fra Ryomgaard med de to stakkels lærere fra Odense, der lider af tørklæde-fobi. Hans argumentation er, at danske piger ikke ville få lov til at gå 'usædeligt' klædt i et muslimsk land.

Poul Thomsen fra Lyngby-Taarbæk forsvarer i Folkeskolen nummer 47 de to somaliske piger med, at deres hovedbeklædning er religiøst betinget. Desuden påpeger han, at en kristen godt ville kunne få lov til for eksempel at bede bordbøn i den muslimske verden.

Jamen, hør nu her, I to:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det her handler jo slet ikke om religion, eller hvordan folk påbydes at gå klædt i Arabien. Det handler om, hvordan vi kan tillade os at behandle børn i den danske folkeskole.

Undskyld, hvis jeg lyder som moralens vogter, men det er vel for fanden da de samme børn, hvad enten de er piercet i ører, næse og øjenbryn, bærer AaB- eller Brøndby-halstørklæde eller går med slør. Undervis dog de kære unger, uanset hvordan de ser ud, og lad så alt det vrøvl om angst for andre kulturer forstumme.

Anders Bruun

lærerstuderende

Hjørring Seminarium