Debat
0   138

Lidt moralprædiken

I Folkeskolen nummer 45 sympatiserer Per Dalgaard fra Ryomgaard med de to stakkels lærere fra Odense, der lider af tørklæde-fobi. Hans argumentation er, at danske piger ikke ville få lov til at gå 'usædeligt' klædt i et muslimsk land.

Poul Thomsen fra Lyngby-Taarbæk forsvarer i Folkeskolen nummer 47 de to somaliske piger med, at deres hovedbeklædning er religiøst betinget. Desuden påpeger han, at en kristen godt ville kunne få lov til for eksempel at bede bordbøn i den muslimske verden.

Artiklen fortsætter under banneret

Jamen, hør nu her, I to:

Det her handler jo slet ikke om religion, eller hvordan folk påbydes at gå klædt i Arabien. Det handler om, hvordan vi kan tillade os at behandle børn i den danske folkeskole.

Undskyld, hvis jeg lyder som moralens vogter, men det er vel for fanden da de samme børn, hvad enten de er piercet i ører, næse og øjenbryn, bærer AaB- eller Brøndby-halstørklæde eller går med slør. Undervis dog de kære unger, uanset hvordan de ser ud, og lad så alt det vrøvl om angst for andre kulturer forstumme.

Anders Bruun

lærerstuderende

Hjørring Seminarium


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ