Debat

Kongrestanker fra sidelinien

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærernes kongres er vel overstået, og som almindeligt dødeligt medlem af DLF har jeg atter en gang med stor interesse fulgt slagets gang via medierne og informationer fra vores meget dygtige Kreds 121, Herningegnens Lærerforening. Det er meget opmuntrende at kunne konstatere, at DLF fremtræder meget beslutsom, udviklingsorienteret og stærk (efter medierne blev de 'bløde pædagoger' nærmest 'mast' af vores dygtige formand), og ikke mindst formanden, Anni Herfort Andersen, har bestemt fået en flot gennemslagskraft. Undertegnede er en af de få tilbageværende (gud ved, hvor alle de andre pludselig er blevet af?!), som mente, vi havde en utrolig god og gennemslagskraftig formand i Martin Rømer, og formanden er alt andet lige utrolig vigtig i det flimrende og overfladiske mediebillede, som ikke levner nuancer nogen muligheder.

Kongressen var helt fin i offensiven, og udviklingsstrategien peger langt frem, dog skal jeg være den første til dybt at beklage den manglende enighed mellem de kongresdelegerede og Skolelederforeningen omkring skoleledernes organisatoriske placering, hvilket kan betyde efterfølgende skilsmisse. Håber stadig, skilsmissen kan afværges, da den vil smerte hos alle parter. Også den usmagelige hetz mod 'andre' tog kongressen stilling til gennem en klar og god præcisering i den mundtlige beretning samt uddelingen af Stinus Nielsen-legatet. Meget fint understregende vores store forpligtelse til humanisme i den danske folkeskole og det danske samfund. Opmuntrende er det ligeledes at erfare, hvor resolut kolleger på skolen i Odense tog skarpt afstand til manglende respekt for andre kulturer. Vi må aldrig give køb på den humanistiske indgangsvinkel for vores daglige arbejde.

Folkeskolen må aldrig tage del i den manglende respekt, og tager vi del i den, overholder vi ikke folkeskoleloven og almindelig anstændig, humanistisk tankegang.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Set i bakspejlet var kongressen en god manifestation af, at det er og skal være dejligt og udviklende at være medlem af et stærkt DLF, og det må også gerne koste ekstra at have holdninger og udviklingsstrategier (bare nu ikke kommunerne bruger det som 'sovepude'). Jeg betaler også fremover med glæde!

Bjarne Danielsen

Brande