Debat

For lidt og for meget

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 23 betegner redaktøren generalforsamlingen og kredsformanden i Kreds 53 som fundamentalistiske, fordi de ikke vil indgå aftale med Kalundborg Kommune om at tildele en lærer decentral løn for et regulært pålagt overarbejde udført i 1995 og 1996, som kommunen ikke vil betale almindelig løn for.

Samtidig roses hovedstyrelsen for sin pragmatiske indstilling til Danmarks Lærerforenings fastlagte politik, når den opfordrer kredsen til at se stort på de retningslinier for udmøntning af decentral løn, som blev vedtaget på kongressen i 1995.

Hvis fundamentalisme for kredsens vedkommende betyder at respektere kongressens beslutninger, og pragmatisme for hovedstyrelsens vedkommende betyder at tilsidesætte en politik fastlagt af foreningens øverste myndighed, må jeg blot konstatere, at der for tiden er for lidt fundamentalisme og for meget pragmatisme i Danmarks Lærerforening.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Reinhard Werner

kredsformand

Vestsjællands Lærerkreds