Debat

Madsen og virkeligheden

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Under overskriften 'Virkelighedens bondesjæl' udtaler viceskoleinspektør Vagn Madsen, Brønderslev, i Folkeskolen nummer 14/15 blandt andet følgende om den Madsenske diffust snørklede klichéverden: 'Mange af begreberne er ellers i den grad ét med virkeligheden, som 'udsprang de af bondens sjæl'.'

Virkeligheden, viceskoleinspektør Madsen, og dermed mennesket, er kun, hvad der kommer ud af vort møde med virkeligheden. Derfor er det vigtigt at forholde sig så reflekteret som vel muligt til virkeligheden.

Af dette møde udspringer således vor opfattelse af, hvad der er sandt, og af, hvad der er usandt eller falskt.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

De har ikke 'brev på sandheden', hr. viceskoleinspektør Madsen. Heller ikke jeg har det. Men De har brev på Deres sandhed, og jeg har brev på min.

De oplever, at Deres begreber er ét med virkeligheden, som 'udsprang de af bondens sjæl'. Det er da godt for Dem.

Jeg og med mig mange andre, tror jeg, oplever, at Deres begreber nok snarere er et med virkeligheden, som 'udsprang de af bondens mave'!

Der hænger - ud fra min oplevelse af virkeligheden - en smørsur hørm af uforanderlighedens og den autoritære autoritets lovprisning over alle Deres utrolig mange og utrolig ens indlæg.

Erik Thyge Nielsen

psykolog, cand.pæd.psych.

Frederikshavn