Så er der ferie

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

- Ansøg portofrit inden 16. maj - Ferie uden penge?

Vi har rådet 10.000 modtagere af DLF/A's feriepakke til at søge om feriedagpenge fra a-kassen inden den 16. maj 1997.

Pakken indeholdt ved udsendelsen i april bl.a. ansøgningsblanket og en gul feriekuvert.

Der er siden kommet mange ansøgninger og de portofri feriekuverter har været flittigt benyttet.

Det er glædeligt, for det giver os bedre muligheder for at udbetale feriedagpengene før feriestarten - en service som mange medlemmer sætter pris på.

Det kan nås endnu

Alle medlemmer med planlagt ferie i ferieåret 97/98 kan benytte sig af tilbudet om portofrihed og udbetalingsservice ved en hurtig indsendelse af ansøgningen.

Er du fx ansat på en skole, kender du placeringen af dine maks. 5 ferieuger i ferieåret 1997/98. Placeringen fremgår af mødeplanen, som kan fås på skolen (skolens ferieplan for eleverne kan derimod ikke bruges).

De gule feriekuverter er portofri til og med den 16. maj 1997.

Ferie uden penge?

Mange medlemmer kommer hvert år i klemme i feriesystemet, fordi de som ansatte pålægges at holde ferie, uden at de i øvrigt har optjening til det i form af løn, feriegodtgørelse eller feriedagpenge.

Medlemmer, der har modtaget ydelser fra DLF/A i 1996 eller nyligt er dimitterede har modtaget direkte orientering om deres muligheder, når de møder dette problem.

Der vil dog være en mindre gruppe medlemmer, som ikke har modtaget ydelser eller er nyligt dimitterede.

Det vil typisk være medlemmer, som for egen regning har opholdt sig i udlandet eller på anden måde har været uden for arbejdsmarkedet i hele eller dele af 1996.

Disse medlemmer har mulighed for at få dagpenge i en ferielukningsperiode, når arbejdsgiveren benytter sin ret til at placere en såkaldt kollektiv ferielukning i fx sommerperioden, hvilket er helt almindeligt inden for folkeskoleområdet.

Reglerne for dagpenge under en kollektiv ferielukning er nærmere beskrevet i DLF/A's feriepjece.

Telefonnummer ved pjecebestilling findes bag i bladet.