Debat

Mørkemand

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skoledirektøren i Skagen Chresten Sloth Christensen skuffer slemt. Mage til udradering af tre debattørers indsigelse (Lise Ring, Walter Nielsen og Ove Vith) (Folkeskolen nummer 14/15) mod teoretikeren Ole Albæks såkaldte mørkemænd. Chresten Sloth henviser på pinligste vis til egen opvækst i bondesamfundet, hvor vi fik indprentet ordsproget om et kobbel hunde og kæppe-kastet. Sådan. Enhver anderledes mening betragtes ikke som et debatoplæg, men udløser et usagligt og hånligt personangreb. Jo smartere modstandere kan latterliggøres, jo bedre. Vi har været tavse vidner til fremgangsmåden i mange år. Til skade for skolen vil næppe mange i dag benægte. Kan hænde, at fænomenet har været skyld i den magre åbne debat i lærerkredse. Det er mørkets gerninger, så det klodser.

Tænk, at der går sådan en selvretfærdig mørkemand rundt i det dejlige, lyse Skagen. Og tilmed bryster sig af at være rundet af bondeæt. - Forstemt kan man blive.

Else Baggesen

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hjørring