Debat

Larsens jetfly

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I størrelsesordenen 50 milliarder kroner skal der investeres i folkeskolen over en kort årrække, hvis folkeskoleloven skal realiseres. Det er konklusionen på en undersøgelse fra Kolding, refereret i Folkeskolen nummer 34.

Det får mig til at tænke på Steen Larsens 'Bagsmæk' i Folkeskolen nummer otte, hvori han anklager de, der ønsker at genskabe visse af den gamle læsepædagogiks arbejdsmetoder, for 'pædagogisk nostalgi'. De klager over, at de ikke kan manøvrere efter den nye lov, fordi de - i Steen Larsens metafor - er uddannet til at flyve propelfly. I den nye skole skal de flyve splinternye jetfly. Tiden er løbet fra dem. De skal opgive de forældede propelfly, mener Steen Larsen, der især angriber Ole Vig Jensens nye læreruddannelse for at svigte på dette punkt.

Problemet er bare, at ude i den virkelige skole findes disse voldsomt opreklamerede nye jetfly kun på tegnebrættet. Kommunerne sætter dem overhovedet ikke i produktion, og hvad der er værre: De gamle propelfly er sendt til ophugning. Elever, lærere og forældre hober sig op i afgangshallen, ministerens stemme i højttaleren opfordrer alle til at slå koldt vand i blodet, men frustrationen breder sig som en løbeild blandt de ventende.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

I denne situation er vi nødt til at holde de gamle propelfly på vingerne. Det kan godt være, at Steen Larsens jetfly ville være de bedste, men nu og da bliver det bedste det godes værste fjende. Vi kan ikke vente. Det er vores ansvar, at folk kommer af sted. Nu.

Niels Christian Sauer

Karlebo