Debat
0   74

Larsens jetfly

I størrelsesordenen 50 milliarder kroner skal der investeres i folkeskolen over en kort årrække, hvis folkeskoleloven skal realiseres. Det er konklusionen på en undersøgelse fra Kolding, refereret i Folkeskolen nummer 34.

Det får mig til at tænke på Steen Larsens 'Bagsmæk' i Folkeskolen nummer otte, hvori han anklager de, der ønsker at genskabe visse af den gamle læsepædagogiks arbejdsmetoder, for 'pædagogisk nostalgi'. De klager over, at de ikke kan manøvrere efter den nye lov, fordi de - i Steen Larsens metafor - er uddannet til at flyve propelfly. I den nye skole skal de flyve splinternye jetfly. Tiden er løbet fra dem. De skal opgive de forældede propelfly, mener Steen Larsen, der især angriber Ole Vig Jensens nye læreruddannelse for at svigte på dette punkt.

Artiklen fortsætter under banneret

Problemet er bare, at ude i den virkelige skole findes disse voldsomt opreklamerede nye jetfly kun på tegnebrættet. Kommunerne sætter dem overhovedet ikke i produktion, og hvad der er værre: De gamle propelfly er sendt til ophugning. Elever, lærere og forældre hober sig op i afgangshallen, ministerens stemme i højttaleren opfordrer alle til at slå koldt vand i blodet, men frustrationen breder sig som en løbeild blandt de ventende.

I denne situation er vi nødt til at holde de gamle propelfly på vingerne. Det kan godt være, at Steen Larsens jetfly ville være de bedste, men nu og da bliver det bedste det godes værste fjende. Vi kan ikke vente. Det er vores ansvar, at folk kommer af sted. Nu.

Niels Christian Sauer

Karlebo


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ