Debat
0   164

Stor ros

I Vejle Lærerkreds fik vi, hvad vi bad om - næsten. En usædvanlig situation ved en overenskomst, men ikke desto mindre en realitet!

Stor ros til vore forhandlere!

Artiklen fortsætter under banneret

Vi ønskede generelle lønforhøjelser. Vi fik pæne generelle lønforhøjelser, som formentlig alene vil kunne sikre reallønnen i den kommende periode.

Vi fik de ønskede omklassificeringer på både begyndelses- og slutløn til lærerne samt omklassificeringer af ledere, konsulentgrupper og afdelingsledere. Oveni sikrede vi os en række tillæg til de yngre medlemmer blandt lærerne og børnehaveklasselederne. Vi kom således et lille skridt videre i forbedringen af forholdene for disse grupper, hvilket forhåbentligt kan medvirke til at gøre jobbet lønmæssigt mere attraktivt.

En lang række af vore andre ønsker er imødekommet: Reguleringsordningen er videreført. Barselsorloven, lærernes prøveaftale og kursusaftalen for børnehaveklasselederne blev forbedret. Hertil kommer forbedring af normeringsreglerne for ledelse på de små skoler samt en generel forbedring af vilkårene for skoleledelse.

Vi fik også den decentrale løn, som vi ikke ønskede. Vi kommer nok aldrig til at elske den, men vi har sammen med vore medlemmer beluttet at lære at leve med den som en fagpolitisk udfordring. Vi vil udfordre denne konstruktion og afprøve kommunernes villighed til forhandling på objektive vilkår for derigennem at søge at skaffe os flest mulige kroner i kassen til vore medlemmer på et accepteret grundlag. Det fagpolitiske slag om total afvisning af udmøntning af decentrale løndele bør efter vor opfattelse slutte her. Vi er ikke i stand til at overbevise de øvrige organisationer om den decentrale løns fortrædeligheder. Nu bør vi erkende, at Danmarks Lærerforening ikke alene kan dreje verden 180 grader. Lad os samle alle vore kræfter i foreningen om aktivt og konstruktivt at sikre medlemmerne alle deres retmæssige løndele centralt og decentralt på acceptable betingelser.

Vi mener, at de positive sider af forhandlingsresultatet - også set i lyset af det uundgåelige - er så store, at vi anbefaler kredsens medlemmer at stemme 'ja' ved den kommende urafstemning.

Vi skal samtidig anbefale alle foreningens medlemmer, at de denne gang deltager i afstemningen. Danmarks Lærerforening har til gavn for alle medlemmer brug for en klar manifestation, der tegner billedet af en forening med aktive medlemmer, der igen kan stå sammen oven på en række turbulente år. En manifestation, der ikke mindst i de kommende drøftelser om overgang til et nyt lønsystem er et 'must'!

For ni kredsstyrelses-

medlemmer

Djon Bak

kredsformand

Vejle Lærerkreds


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ