Debat
0   117

Ulykkeligt fænomen

Med stigende forfærdelse oplever man gang på gang, at diverse kredsformænd, hovedstyrelsesmedlemmer, ja, af og til selveste formanden synes at være misinformeret - i værste fald ganske uoplyst. Sjovt nok skinner dette tydeligst igennem i tiden omkring overenskomstforhandlingerne. I et lønligt håb om at råde en smule bod på dette ulykkelige fænomen:

Kongressen har besluttet, at der skal arbejdes for afskaffelse/begrænsning af den decentrale løn.

Artiklen fortsætter under banneret

Mange medlemmer mener, at endnu et urafstemningsnej til et overenskomstforslag vil være ensbetydende med en svækket/ødelagt forening.

Skulle det gå så galt, at hovedstyrelsen siger ja til en overenskomst, der går imod en kongresbeslutning, og medlemmerne siger nej - er det vist svært at blive uenige om, hvem der splitter foreningen!

Vi har ikke brug for decentral løn. Uanset hvad pædagoger, sygeplejersker og gymnasielærere måtte mene om den decentrale løn, såønsker vi den ikke!

Kommunernes Landsforening hævder ofte, at man sagtens kan forestille sig særlige opgaver, der skal honoreres med decentral løn. Ærgerligt nok har vi aldrig set konkrete forslag fra den kant - måske er det alligevel ikke så sagtens.

I modsætning til vore overenskomstpartnere har vi allerede et særdeles effektivt og objektivt instrument til honorering af alle mulige særlige opgaver, nemlig den velkendte Ø-tid.

Kære Kommunernes Landsforening og andre fortalere for decentral løn, vil I venligst give os klar besked (gerne her i bladet) om, hvilke opgaver der ikke kan tilgodeses med Ø-tid, men derimod 'sagtens' med decentral løn. Det ville være særdeles befriende!

Nils-Jørn Hyltoft

Vejle


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ