Debat
0   149

Ja til Overenskomst 97

En enig kredsstyrelse i Aalborg Lærerforening siger ja til resultatet af overenskomstforhandlingerne.

Det er første gang i Aalborg Lærerforenings historie, at det er en helt enig kredsstyrelse, der går ud og anbefaler medlemmerne at sige ja til forhandlingsresultatet. Naturligvis med differentieret begejstringsgrad. Men ingen tvivl - ja skal det være!

Artiklen fortsætter under banneret

I år er det ikke så sværtat tage stilling. Af flere grunde, hvoraf den ubetingetmest indlysende er den, at vi stort set har fået det, vi bad om.

I Aalborg ville vi denne gang se kroner på bordet til medlemmerne. Og vi kan konstatere, at alle grupper får lønstigninger, nogle endda rigtig pæne.

Vi ønskede, at kravene til arbejdstidsaftalen blev holdt diskret i baggrunden, når forhandlingerne kom i gang. Vi er dog tilfredse med forbedringerne på prøveaftalen og en forhøjelse af trekronerstillægget.

Vi er særdeles tilfredse med, at kravet om centralt afsat tid til ikke-disponeret tid ikke blev imødekommet fra arbejdsgiverside. I Aalborg har vi altid haft den opfattelse, at vi ikke skulle betale seks millioner kroner per time til at få lov at arbejde i. Det var da mere fornuftigt, hvis det var for en time, man ikke skulle arbejde i!

Vi opfordrer til, at foreningen nu sætter skub i medlemsdebatten om decentralisering og nye lønformer.

Kravet om nye lønformer vil komme igen ved Overenskomst 99. Så skal alle medlemmer være vel informerede, så man kan tage stilling på et godt grundlag.

Her og nu skal der siges ja til Overenskomst 97, så vi kan komme i gang med udmøntningen af den.

Dorthe Møller

formand

Aalborg Lærerforening


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ