Debat

Et skridt frem og . . .

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når kongressen besluttede, at der skulle arbejdes for afskaffelse/begrænsning af den decentrale løn, er det indgåede forlig da et skridt i den rigtige retning?

Delforliget om Overenskomst 97 lægger efter vores mening op til decentral løn for fuld udblæsning!

Lærerne kan nu vælge mellem en forhøjelse af den decentrale løn uden nogen garanti for, at den enkelte lærer får del af lønkagen, eller de kan komme på nye lønformer, hvor en del skal forhandles lokalt - altså decentral løn.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Så hvordan det end vendes og drejes, kan der nu vælges mellem decentral løn og decentral løn.

Et skridt frem (delvis organisationsopdeling på landsplan) og to skridt tilbage (forhøjelse af den decentrale lønsum og fjernelse af muligheden for at fastlægge centrale retningslinier) er et tilbageskridt.

Vi er derfor enige med de fem i hovedstyrelsen, som konstaterede, at delresultatet vedrørende den decentrale løn ikke ligger inden for kongresvedtagelsen.

Marianne Lund og

Jytte Henriksen

Lærerkreds 42