Debat

Til Ole Vig Jensen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På vegne af Sydfyns Lærerkreds henvender jeg mig hermed direkte til dig som 'vores' minister.

Det er med stigende forundring og ikke mindst bekymring, vi ser på dine handlinger som skolens minister. Set udefra kan man ikke få anden opfattelse, end at det vigtigste for dig er at holde sammen på et politisk forlig uanset resultatet.

Samtidig med demonstrerer du en manglende respekt for det arbejde, skoleledere og lærere dagligt udfører. Dette fremgår med al ønskelig tydelighed af 'slingrekursen' omkring prøven i matematik.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Skoleåret 96/97 planlægges ud fra gældende bekendtgørelser, forældre orienteres, lærerne forklarer, hvorfor der er sket ændringer i for eksempel faget matematik - så langt så godt.

Midt i januar får man pludselig besked på, at eleverne - på trods af gældende bekendtgørelse - nu godt kan vælge den gamle prøveform med færdighedsregning.

Sidst i januar ændres beslutningen yderligere!

Det er utilstedeligt at behandle en seriøst arbejdende medarbejdergruppe på denne måde.

Det virker som om, lovgivningen omkring folkeskolen er præget af panik, hvor krav fra partier bag forliget om folkeskoleloven ukritisk indarbejdes i loven, blot for at forliget for enhver pris skal holde.

Du er således med til at udvikle en lov, hvor alle politiske ønsker efterhånden indarbejdes, og dette uanset om de måtte fremstå som modsatrettede.

Som lærere vil vi naturligvis til enhver tid loyalt følge gældende lovgivning, men giv os dog i det mindste anstændige vilkår til at gøre det på.

Folkeskolen opleves i øjeblikket af os som samfundets stedbarn.

Derfor: Pas den - plej den - tag ansvaret for den!

Det er rent faktisk dit arbejdsområde.

Torben Møller Petersen

kredsformand

Sydfyns Lærerkreds