Debat
0   247

Døren lukkede sig tungt

Ja, således begynder mangen en krimi.

Her er det imidlertid lærer Hansen, der har sluttet sin sidste skoledag.

Artiklen fortsætter under banneret

Virakken, talerne, takken fylder endnu hans sind. Sommerferien ligger forude, men efter ferien melder nogle problemer sig med hensyn til at vænne sig til at være uden for arbejdsmarkedet.

Det fantastiske sker: han savner faktisk 'de satans unger'. På en snigende måde har de fyldt hans liv. Her kommer kollegerne ind. Hvis I vidste, hvor meget det betyder for os afdankede at finde et brev fra skolen om at komme ud og se til jer. Ja, hvis I vidste det, ville I måske i højere grad være opmærksomme derpå.

I Svendborgs og Langelands Lærerkredse har vi i et udvalg for seniorgruppen netop holdt møde om emnet. Det viste sig, at flere skoler ofte inviterer deres 'gamle'. Ja, ligefrem nærede omsorg for dem - hentede dem oppe ved busstoppestedet for eksempel! Man hægede om dem.

Ofte ser man skoler markedsføre sig. Enkelte skoler peger på, at de endog lytter til børnene. Interessant. Hvilke perspektiver.

Man kunne måske forestille sig, at mange flere brystede sig af at have en seniorpolitik.

Inspektør og tillidsmand kunne i fremtiden være stolte over, at hos dem blev alle husket. Også de 'udslidte øg og øginder'.

Skulle I åbne dørene, behøver I ikke at være nervøse for, at vi gamle skal begynde at øse ud af vor pædagogiske viden. Vi holder kridtet tørt til pædagogiske symposier. Et emne, der for eksempel ville være naturligt, ville nok være drenges motorik set i lyset af skråskriften.

Husk, at blot tanken om at være velkomne kan vi glæde os over som et kosteligt klenodie.

Jørgen Jäpelt

Rudkøbing


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ