0   137

En dårlig sag

Forsvarsadvokat Peter Schneider tvang mandag i sidste uge lærer Anders Fogtmann og hans elever fra 9. klasse på Marienberg Skole i Vordingborg til at forlade retslokalet, umiddelbart inden sagen mod en 20-årig mand fra byen gik i gang.

- Dommeren havde givet os lov til at overvære sagen, men inde i retslokalet bad Peter Schneider om ordet, og så holdt han ellers et længere foredrag om, at det ville blive en offentlig skueproces, hvis vi blev siddende. Han var meget ophidset og sammenlignede os med gæsterne i zoologisk have. Derefter opfordrede han os til at gå, og det følte vi os pressede til, fortæller Anders Fogtmann, der havde valgt sagen i samråd med dommeren, fordi den appellerede til eleverne.

Artiklen fortsætter under banneret

- En ung pige var på vej hjem fra et diskotek og fik kørelejlighed med én, hun ikke kendte. Men han var påvirket af spiritus og mistede herredømmet over bilen i et sving, så pigen og en af bilistens kammerater blev slået ihjel. Den slags kan eleverne lære meget af, siger Anders Fogtmann.

Peter Schneider er godt klar over, at retssager kan indeholde et pædagogisk element. Men han mener, det er en dårlig idé, at skoleelever overværer sager, hvor 'manden i midten' er tiltalt ud fra uagtsomme handlinger. I den aktuelle sag var den 20-årige blandt andet tiltalt - og blev dømt - for dobbelt uagtsomt manddrab og spirituskørsel.

- Manden slog ikke ihjel med vilje. Han sad i retten med meget dårlig samvittighed, så det ville virke meget krænkende, hvis en flok skoleelever havde fået lov at overvære sagen. Det ville blive en forlystelse for dem, men en meget kedelig oplevelse for min klient. Derfor fik jeg eleverne til at gå, siger Peter Schneider, der overvejer at tilbyde eleverne, at han forklarer sine synspunkter i en af deres timer.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt