Debat

Svig i Vig

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'At ramme ved siden af', lød overskriften på den gamle frontkæmper Mikkelsens imødegåelse af min kritik af lynprocessen mod Morten May - fordi han ikke havde den korrekte pædagogiske observans ifølge Odsherreds Lærerkreds (Folkeskolen nummer et/to).

Altså en utvetydig hentydning til, at jeg ikke havde forstået tingenes rette sammenhæng. Tildragelserne beroede naturligvis delvis på misforståelser. Også Morten Mays 'oprør'. Han er slet ikke så kritisk, som han selv har givet udtryk for.

Mente i hvert fald kredsredaktør Mikkelsen i sin polerede tilvirkning af hændelsesforløbet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Efter at have læst Morten Mays indlæg i Folkeskolen nummer fire kan jeg konstatere, at redaktøren under sine observationer må have vendt kikkerten omvendt og på hovedet - samtidigt! Endskønt det sandsynligste er, at han har glemt at fjerne beskyttelseskapslerne på både okularerne og objektiverne! Og det gør tingene ulig lettere, når man vil se det, man ønsker!

Vel har jeg en vis forståelse for, at gamle frontkæmpere sysselsættes i passende skånejob i vore pædagogiske reservater, hvor de kan pudse medaljer og hvile de mødige bene, mens de vemodigt brummer de gamle kampsange om, hvordan 'Kuglen peb, og sværdet sang til kartovers brag'! Men derfra og så til at gøre disse relativt ufarlige beskæftigelser til bagholdsposter for de undervisende lærere er skrapt nok! Så bør stillingsindehaverne snarest blive en truet art!

Derfor, redaktør Mikkelsen! Selvom du sikkert endnu har gloende ører: Vær ikke så stridig! Accepter dog, at åndsfrihed er ytringsfrihed og vice versa! Er grundlaget for al virke i DLF!

Lyt til manden, der har skoene på- han ved bedst selv, hvor de klemmer!

Det er dig, der er tjener - ikke herre!

Niels Christian Christensen

Bagterpskolen, Hjørring