Debat

Anmeldelse med fejl

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskolen nummer tre, 1997, bringer Bent Østergaards anmeldelse af Danmarks historie. Jeg undrer mig over en oplysning i anmeldelsen:

'- det er ukorrekt . . . også at englænderne 1807 bombarderede København med kanoner (byen blev udsat for et raketangreb, det første i militærhistorien).'

København blev faktisk bombarderet fra 15 engelske batterier med i alt 116 styk skyts - lad os bare kalde dem for kanoner, selv om artillerister vil inddele dem i morterer, haubitser og kanoner. De affyrede cirka 14.000 skud mod byen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Ved Gammel Kongevej stod et raketbatteri, der under Congreves ledelse affyrede et antal af hans frygtede raketter, der var skyld i en del brande. Som general Peymann bemærkede: 'Raketter, som ikke pleje at bruges af policerede nationer'.

Det var heller ikke militærhistoriens første raketangreb. Bortset fra indiske fyrsters brug af krigsraketter i det 18. århundrede blev Boulogne året før skudt i brand af 200 Congreve-raketter.

I et skrift stilet til George IV, hvor Congreve fortæller om sine raketters virkning, står der kun følgende bemærkning: 'Også 1807 fandt raketterne anvendelse under min ledelse'.

Holger Hansen

København