Debat

Nye lønformer

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Danmarks Lærerforening er vi en lille gruppe medlemmer (cirka 500), der er ansat ved private gymnasieskoler. Vores arbejdsgiver er via tilskudslovgivningen staten. Derfor er det Finansministeriet, der er forhandlingsmodpart ved vores overenskomster. Her er vi i LC/CFU sammen med de andre privatskoleansatte fra Frie Grundskolers Lærerforening.

Vi på de private gymnasiers grundskoler frygter, at der til næste aftaleforhandlinger opnås et overenskomstresultat, der indebærer en eller anden ny lønform. I den forbindelse kunne man frygte, at finansministeren så 'det lille' lærerområde i staten som værende en udmærket løftestang for det store primærkommunale område. Altså at lærere ansat ved private skoler skulle være pilotprojekt for den nye lønform på lærerområdet. Det skal understreges, at vores indtryk er, at dette ønsker lærere ansat ved de private gymnasiers grundskoler ikke. Vi ønsker at bevare så stor parallellitet lønmæssigt til folkeskolen, som det overhovedet er muligt. Vi ønsker ikke at være pilotprojekt for nye lønformer på lærerområdet, således at ideen senere kan overføres til det primærkommunale område. Men en parallel udvikling for hele lærerområdet.

Birgitte Frandsen

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Niels Gæmelke

kredsstyrelsesmedlemmer

Kreds 12