Debat

Diplomatisk centralisme

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Markedskræfterne i dette land bør altid korrespondere med lønnen. Decentral løn er et instrument til regulering af samfundsøkonomien - til gavn og glæde for dig og mig og vore efterkommere. Slut.

Bondo:

Sokrates sagde engang: 'Det eneste, jeg ved, er, at jeg intet ved.' - Anders Bondo Christensen har sagt: 'Det eneste, jeg ved, er, at jeg ved, at decentral løn er af det onde og bør afskaffes!' - Ser vi bort fra al den snak om diverse lønmekanismer, funktionsbestemt løn med mere, som lærerne efterhånden forståeligt nok er trætte af at læse om, så må man beklage Anders Bondo, at han er så sikker i sin holdning hertil. Men han kan jo da bruge det til promovering af sig selv ved for eksempel i sin kreds i det sønderjyske at indpode sine medlemmer den rette lære. (Selv om jeg tror, at han er kommet på en uriaspost). Men mit budskab er, at jeg må beklage over for Anders Bondo, at han til trods for den opblødning, som han ser omkring sig blandt ligesindede lønmodtagergrupper såsom Forbundet for Pædagoger og Klubfolk, sygeplejerskerne og ikke mindst københavnerne - ja selv Aalborgkredsens Bjarne Krogh, alligevel stædigt klamrer sig til sin nu engang stædigt vedtagne mening om den ting. - Når først stædigheden medfører 'læderet' evne til aktiv lytning og læring - medfører manglende evne til fremadrettet, moderne og visionær fleksibel tankegang - uanset hvad der måtte komme fra andet hold, så mener jeg, at det er på tide at trække sig ud af debatten, for den kommer ikke videre med dig som rorgænger. - Du har én gang for alle afstukket din kurs. Roret er bundet fast. Og knuden er en 'Special Bonde'-knude. Den er umulig at rokke ved. Det er kedeligt, at det skal være sådan. Oplevelsen er jo rent faktisk større, når man afstikker en differentieret kurs. Bare spørg sejlerfolket. Men stædighedens kors, panser og plade er, hvad du må svøbe af dig, hvis du fremover ønsker at sidde til højbords. - Det bliver en barsk opgave. Alene! - Det er slut med at lægge øjne og øren til din prisværdige og frelste 'missionsneurose'. I denne sag er der et både for og imod som i alle andre sager. I denne sag er der et både og som i alle andre sager. I denne sag higer og søger man som i alle andre sager. I denne sag tvivler man som i alle andre sager. - Blot ikke Anders Bondo. Han har fundet 'de vises sten'. Og dermed har han diskvalificeret sig selv. - Er tvivlen ej mer din følgesvend - ja, så kan du lige så godt afføre dig 'lykkens galoscher'. - Tvivlen og nysgerrigheden (som den nyfødte baby) driver værket. Men du har patenteret sagen! - Derfor! Som sagt . . . Kollegerne rundt i landet, de ved godt, at 'de frelstes brigade' var et syntetisk tresserfænomen, som du af en eller anden grund har annekteret. - Der er lukket for det varme vand.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Drop frelstheden, stædigheden, bedrevidenheden og Jante! - Søg sandheden, lad altid tvivlen råde, til andet er bevist. Så glæder vi os alle til at få dig i folden igen. Men det skal være nu! Der er ingen tid at spilde!

Niels Mørup Pedersen

Albertslund