Debat
0   330

At ramme ved siden af

Også Niels Christian Christensen fra Hjørring er en uforfærdet kollega. Efter at have læst et ukommenteret avisreferat om en 'udvisning fra en inspirationsdag' kræver han bål og brand over den lokale lærerkreds i Odsherred. At kredsen har undskyldt hændelsesforløbet, opfattes alene som at 'føje spot til skade'.

Det er rart med uforfærdede kolleger, men det ville måske være endnu bedre med uforfærdede og indsigtsfulde kollger. Nogle gange skader det ikke med lidt indsigt om en sag, før man svinger sig op i de større lyriske, negative forbandelser. Sagt i al fredsommelighed af en gammel frontkæmper!

Artiklen fortsætter under banneret

Det faktiske forløb i den beskrevne sag var, at et styrelsesmedlem af egen drift bad Morten May om at flytte sin stand. Og da han ikke ville, forelagde styrelsesmedlemmet forholdet for skolens leder. Denne flyttede derefter standen ind i et tilstødende bibliotek.

Da kredsstyrelsen så sagen refereret i avisen, sådan som den er bragt i Spot, undskyldte vi hændelsesforløbet. Siden har vi haft et møde med Morten May, som sluttede til alles tilfredshed. Hvis man i øvrigt kender Morten May, vil man vide, at kredslige 'verbale tæskehold' ikke ville komme ret langt med ham. Han er både intellektuelt og fysisk ikke sådan at rende over ende.

Undertegnede har i øvrigt, som redaktør af det lokale kredsblad Fokus, bragt et interview med Morten May om hans synspunkter angående den ny folkeskolelov. Disse synspunkter er mere nuancerede end bare at gøre loven til en gang 'mondænt pædagogisk gas, der ikke har meget med folkeskolehverdagen at gøre', som Niels Christian Christensen så smukt udtrykker det. Det er mit bestemte indtryk, at Morten Mays ærinde er at pege på svagheder i netop den nye lov. Svagheder, han mener at have konstateret ved at fungere med loven.

Arne Mikkelsen

medlem af

Odsherreds Lærerkreds


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen