Debat

At ramme ved siden af

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Også Niels Christian Christensen fra Hjørring er en uforfærdet kollega. Efter at have læst et ukommenteret avisreferat om en 'udvisning fra en inspirationsdag' kræver han bål og brand over den lokale lærerkreds i Odsherred. At kredsen har undskyldt hændelsesforløbet, opfattes alene som at 'føje spot til skade'.

Det er rart med uforfærdede kolleger, men det ville måske være endnu bedre med uforfærdede og indsigtsfulde kollger. Nogle gange skader det ikke med lidt indsigt om en sag, før man svinger sig op i de større lyriske, negative forbandelser. Sagt i al fredsommelighed af en gammel frontkæmper!

Det faktiske forløb i den beskrevne sag var, at et styrelsesmedlem af egen drift bad Morten May om at flytte sin stand. Og da han ikke ville, forelagde styrelsesmedlemmet forholdet for skolens leder. Denne flyttede derefter standen ind i et tilstødende bibliotek.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Da kredsstyrelsen så sagen refereret i avisen, sådan som den er bragt i Spot, undskyldte vi hændelsesforløbet. Siden har vi haft et møde med Morten May, som sluttede til alles tilfredshed. Hvis man i øvrigt kender Morten May, vil man vide, at kredslige 'verbale tæskehold' ikke ville komme ret langt med ham. Han er både intellektuelt og fysisk ikke sådan at rende over ende.

Undertegnede har i øvrigt, som redaktør af det lokale kredsblad Fokus, bragt et interview med Morten May om hans synspunkter angående den ny folkeskolelov. Disse synspunkter er mere nuancerede end bare at gøre loven til en gang 'mondænt pædagogisk gas, der ikke har meget med folkeskolehverdagen at gøre', som Niels Christian Christensen så smukt udtrykker det. Det er mit bestemte indtryk, at Morten Mays ærinde er at pege på svagheder i netop den nye lov. Svagheder, han mener at have konstateret ved at fungere med loven.

Arne Mikkelsen

medlem af

Odsherreds Lærerkreds