Debat
0   174

Forskningens veje og vildveje

I Folkeskolen nummer 40 spurgte jeg lidt retorisk: 'Men har vi ikke i årevis netop hørt danske forskere sige, at deres forskning har vist, at de gode elever altid klarer sig?' Rabøl Hansen spørger derefter i nummer 41: 'Hvad er det for en forskning?' Spørgsmålet burde rettere have været: Hvad er det for forskere?

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg ser ingen grund til at opliste den række af kurser og foredrag, jeg gennem 20 år har deltaget i, og hvor påstanden har været fremført. Kun vil jeg citere psykologen Birgitte Helmstedt, der i Børn, Skole og Samfund 8/96 side 14 skriver: 'Faktisk forholder det sig sådan, at de mange pædagogiske forsøg på skolerne, der gik forud for folkeskolelovens vedtagelse, godtgjorde, at den udelte skole gavner de svagere elever, mens de stærkere klarer sig lige så godt som i den delte'. Det kan vel kun opfattes, som om Helmstedt er offer for den samme vildfarelse, som mit spørgsmål afslører, at jeg er.

Det er ikke ensbetydende med, at jeg er enig med Helmstedt eller med konklusionen på udviklingsarbejderne, som den refereres. Det, jeg siger, er, at man i årevis har sagt sådan.

Kjeld Johansen

viceskoleinspektør, Gudhjem


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks