Ros til IT-plan

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Computerskribenten Ole Grünbaum mener i Jyllands-Posten, at regeringen vælger rigtigt, når den vil investere i skolenetværk, men ikke anviser, hvor pengene til den enkelte computer skal komme fra. Han mener nemlig, at computere skal være en personlig ejendel, som en cykel eller tøj.

'Hvorfor står så mange skolers edb-lokaler tomme i så mange timer? Fordi ingen kan forholde sig til institutions-computere. En computer er et personligt redskab.

Og så går udviklingen måske i retning af, at vi får meget billige net-computere og har alt det private liggende på nettet frem for på harddisken. Så kan det godt være, at vi kan bruge upersonlige apparater, ligesom båndoptagere, men så bliver de på den anden side så billige, at det ikke bliver noget problem, hvem der betaler.

I begge tilfælde er regeringens plan god. Den går ud på at starte med at skabe en infrastruktur. Fede internet-kabler ud til alle skoler, interne netværk på skolerne, uddannelse af lærerne og opstilling af enkelte multimedia-computere. Og så må elevernes computere komme et andet sted fra.'