Pædagogisk købmand jubilerer

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Selv om der står direktør på visitkortet, er han stadig lærer. Og selv om han er købmand, som sælger det kunderne vil have, er han ikke bange for at give butikkens egne varer karakter.

Den 1. april 1971 kom lærer Egon Schmidt til Gyldendal. Han skulle lave videoprogrammer. Fåår senere blev han chef for forlagets av-afdeling og i 1986 hed titlen direktør for Gyldendal Undervisning.

I dag er han formand for Brancheforeningen for Undervisningsmidler og Fonden for UndervisningsInformation. Den sidste post opstod, da Landscentralen for Undervisningsmidler blev kvalt. Som dygtig branchemand lykkedes det ham at få overført teknisk udstyr, viden og penge til fonden.

At jubilaren er både er rapkæftet og lun og altid er god for en historie, gør det til en fornøjelse at mødes med ham, også når meningerne brydes.

-th