Decentral kollektiv løndannelse

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På HK Kommunals kongres i sidste uge sagde formanden for HK Kommunal, Kim Simonsen, at lokallønnen er en fordel for de kommunale HK'ere, skriver Det Fri Aktuelt.

- Lokallønnen er et velkomment supplement til den faste løn. Og den er mindst lige så retfærdig som det nuværende system, hvor alle stort set får lige meget i løn. Vi går grundlæggende ind for et fleksibelt lønsystem, hvor uddannelse, videreuddannelse, kreativitet, resultater og kvalitet i arbejdet honoreres, sagde Kim Simonsen.

Han støtter debatoplægget fra Kommunernes Landsforening, der foreslår, at en del af lønnen fastsættes lokalt, enten som tillæg til medarbejdere med særlige kvalifikationer eller arbejdsfunktioner.

- Jeg læser oplægget som et goddag til decentralisering af den kollektive løndannelse og et farvel til mere individuel løn, sagde Kim Simonsen.