Debat
0   128

Solidaritet med Tuzlas skoler

Vi er meget glade for, at DLF's kongres i enighed den 9. november har besluttet at støtte Tuzla-lærerne med 1 krone per medlem samt vedtaget en opfordring til lokalkredsene om at hjælpe foreningen Støt Tuzlas Skoler med at indsamle skolematerialer, basale livsfornødenheder med videre.

DLF's beslutning er udtryk for ægte solidaritet. I modsætning til nødhjælp indeholder solidaritet noget gensidigt. Vi kan ikke bare hjælpe Tuzla, men Tuzla kan i allerhøjeste grad også hjælpe os.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi er samtidig taknemmelige for den støtte, vi har fået fra andre lærerfagforeninger, lokale DLF-kredse, skoler og mange enkeltpersoner. I alt har vi indsamlet eller bidraget til, at Tuzlas lærerforeninger har fået cirka 330.000 kroner på halvandet år.

For seks uger siden afleverede Støt Tuzlas Skoler i øvrigt 27.500 kroner i Tuzla, som blev fordelt til 65 lærerfamilier, der har mistet en slægtning under krigen - nogle gange forsørgeren!

Men solidaritet er ikke blot noget, der udspiller sig på topplan. Ægte solidaritet udspringer fra neden. Det får vi i høj grad brug for. Støt Tuzlas Skoler begynder nemlig nu at organisere indsamling af forskellige effekter rundt om i landet.

Hvordan har vi foreløbig tænkt os at bære os ad?

Vi har med sponsorstøtte og til sponsorpris købt en god Volvo-lastbil, som skal samle materialer ind i Danmark og bringe dem til Tuzla. Første tur til Bosnien bliver i begyndelsen af januar med blandt andet brugte computere.

Her i december besøger lastbilen blandt andet Roskilde, Ballerup, Århus, Silkeborg, Randers, Holstebro og Lemvig for at indsamle fødevarer, tøj og sko til de dårligst stillede lærere og deres familier. De første indsamlingsresultater tegner godt.

Herudover vil vi indsamle undervisningsmaterialer. De fleste ting har interesse: kladdehæfter, papir, blyanter, viskelæder og så videre. Men for at konkretisere, hvad der er allemest brug for, bringer vi her en liste, som vi har modtaget fra lærerfagforeningerne:

Overheadprojektorer, dias-fremvisere, kassettebåndoptagere, computere, dele til computere (et særligt behov er der for harddiske, printere og disketter - både 3,5'' og 5,25''), ekstra lamper, forlængerledninger, mikroskoper, mindre skrivemaskiner, kopimaskiner, telefoner og faxudstyr, kemiske produkter med mere til undervisning i fysik/kemi/biologi, kontorudstyr, udstyr til gymnastikundervisning (bolde, net, sportstøj, bordtennis, stopure og så videre). Eleverne har brug for sportstøj, fodtøj, hygiejniske artikler og vitaminpiller. Lærerne kan selv anvende brugte sko, tøj - ikke mindst undertøj - og hygiejniske artikler.

Vi håber, at nogle af de cirka 70.000 kolleger, som modtagerfolkeskolen, vil begynde at overveje, om der ikke er mulighed for at yde hjælp - for eksempel være 'indsamlingsaktivist' i nogle timer i forbindelse med et besøg af lastbilen i ens lokalområde. Man er velkommen til at ringe på telefon 4237 0673 eller 3537 2772.

Støt Tuzlas Skoler

Borgediget 23, 4000 Roskilde

telefon 4237 0673

gironummer: 069 2921


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ