Debat
0   136

Hæmningsløs arrogant

I Folkeskolen nummer 50 side 14 stiller Jørgen Cseh fra Baunebjegskolen i Humlebæk et konkret forslag til formanden for Danmarks Lærerforening, Anni Herfort. I al sin enkelthed ønsker Jørgen Cseh en offentliggørelse her i Folkeskolen af formandens ugekalender samt af lederen af DLF's EU-kontors ugekalender.

Forslaget vil være et skridt i retning af mere åbenhed og demokrati i vor gamle forening og er i øvrigt i tråd med udviklingen inden for ledelse, således kender jeg flere eksempler på skoledirektører og skoleledere, der offentliggør deres kalender, så medarbejderne kan se, hvad de foretager sig.

Artiklen fortsætter under banneret

Anni Herfort tillader sig på arrogant vis at henvise til læserbrevsvar og artikler, der er op til et år gamle. I øvrigt er de fleste forfattet af Jørn Østergaard.

Det er en hæmningsløs arrogance, som ikke hører til i DLF. Desuden er det endnu et bevis for, at Herfort ikke har nogen selvstændig mening om tingene - hvorfor ellers gemme sig bag den tidligere formand (der valgte at gå af på grund af manglende opbakning fra de menige medlemmer)?

Cseh (og titusindvis af andre medlemmer) mangler stadig svar på, hvad Rømer laver i Brussel, og hvad Herfort bruger sin tid på.

Hvorfor må vi menige medlemmer ikke få det at vide?

Steen Clasen

Varde Lærerkreds

Svar:

Jeg synes, at det er en meget lidt konstruktiv debatform, du anvender i dit læserbrev. Mistænkeliggørelse er ikke, hvad vi har brug for i Danmarks Lærerforening på et tidspunkt, hvor folkeskolen er under pres fra økonomitænkende embedsmænd og politikere.

Jeg kan fortælle dig, at jeg arbejder mellem 60 og 70 timer om ugen. Det kræver jobbet som formand i en forening så stor som DLF. Men det vidste jeg, da jeg stillede op til formandsvalget, så ingen jammer af den grund. Min arbejdstid bruger jeg efter bedste evne på at skabe bedre forhold for medlemmerne. Men min kalender er ikke et offentligt anliggende. Jeg har møder med medlemmer, samarbejdspartnere og andre, der har krav på fortrolighed.

Jeg forstår ikke, hvorfor du ikke bryder dig om, at jeg henviser til tidligere svar og artikler i Folkeskolen . Vi har på en åben og redelig vis brugt utrolig megen tid og spalteplads på at redegøre for stillingen i Bruxelles. Og da argumentationen for stillingen er den samme, kan vi jo ikke blive ved med at gentage, hvad vi allerede har skrevet. Af samme årsag er det også logisk nok, at jeg henviser til svar fra den tidligere formand, Jørn Østergaard. Og helt ærligt. Kan vi nu ikke se at komme videre? Hovedstyrelsen har besluttet, at der ved fremtidige stillingsbesættelser i foreningen altid vil være eksternt opslag. Men i øvrigt føler jeg mig overbevist om, at Martin Rømer på samme måde som sin forgænger, Kristian Pedersen, vil være foreningen en god mand i de mange EU-spørgsmål, der har betydning for medlemmernes arbejdsforhold.

Venlig hilsen

Anni Herfort Andersen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ