Lønstrid tages op

Lederforeningens formand Jens Færk betegner lønstrid som dybt uheldig

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det skal ikke have lov at gå stille af, at skolelederne i Hørning blev tilsidesat i forhandlingerne om Ny Løn.

Det mener Lederforeningens formand Jens Færk, der i denne uge skal drøfte sagen med DLFs formand Anders Bondo Christensen.

»Da Anni Herfort var formand, gav vi hinanden håndslag på, at vi ville reagere, hvis en gruppe medlemmer ikke kunne finde ud af at behandle en anden gruppe medlemmer ordentligt. Derfor har jeg bedt Anders Bondo om et møde«, siger Jens Færk.

Han betegner mildt sagt sagen som dybt uheldig.

»Det er ikke sådan en behandling, der bevirker, at skolelederne bliver i DLF. Skoleledere skal ikke finde sig i en kredsformands forgodtbefindende. Det er fuldstændig uacceptabelt, at han klandrer dem for, at lærerne får for lidt i løn, når det er et anliggende mellem kommunen og kredsen«, siger Jens Færk.

Anders Bondo Christensen vil kende lønsumsberegningerne i Hørning Kommune, før han udtaler sig om sagen.

»Jeg har selv siddet som kredsformand og set, hvordan nogle kommuner blander pengene sammen, så jeg har også hørt den ene gruppe beskylde den anden for at løbe med tillæggene. Det gælder om at finde en balance mellem Ny Løn til lærerne og til lederne«, siger Anders Bondo.

Han kender ikke til det håndslag, Anni Herfort har givet til Jens Færk. Men han rykker gerne ud, hvis der er problemer mellem medlemsgrupper.

»Jeg har sagt fra kongressens talerstol, at DLF skal være en attraktiv for­ening for både skoleledere og lærere. Hvis der er problemer med samarbejdet et sted, er jeg altid parat til at tage ud at drøfte dem, hvis parterne mener, det kan gavne«.