2,3 millioner til disciplin-undersøgelse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lektor Mads Hermansen fra Danmarks Pædagogiske Universitet har fået bevilget 2,3 millioner kroner fra Rockwool Fonden til at foretage en undersøgelse af kultur, vaner og disciplin i skolen. 5.000 børn fra landets 4.-5.-klasser og deres lærere vil indgå i undersøgelsen.

Der vil blive tale om en spørgeskemaundersøgelse, som vil blive foretaget ad to omgange. Mads Hermansen lægger stor vægt på, at der skal være ligeværdighed i undersøgelsen, så også elever og lærere får noget ud af den. Derfor vil der sammen med den indgå en række ideer og relevant materiale med udgangspunkt i de temaer, undersøgelsen handler om, som lærerne kan benytte i undervisningen.

Undersøgelsen kommer til at foregå elektronisk via e-mail og vil finde sted i henholdsvis januar og august eller september 2005.