Debat

Sandheden om ulandssekretariat

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I et indlæg i Folkeskolen nummer 48 angriber Morten Helveg Petersen fra Det Radikale Venstre regeringen for at ville nedlægge Fagbevægelsens Ulandssekretariat. Det skulle være et led i et ideologisk korstog, mener han. Intet kunne være mere forkert. Det er simpelthen ikke inden for vores beføjelser at nedlægge Fagbevægelsens Ulands­sekre­tariat det er nemlig en NGO (ikke-statslig organisation).

Morten Helveg hentyder til, at Fagbevægelsens Ulandssekretariat med den nye finanslov har fået fjernet sin faste årlige rammebevilling på 44 millioner kroner. Regeringen er langtfra ligeglad med arbejdsmiljøet i den tredje verden, men vi bliver nødt til at prioritere de skattekroner, vi har afsat til ulandsbistand. Den danske bistand skal gå til at skabe bedre vilkår for de allerfattigste. Den skal ikke bruges til at finansiere fagbevægelsens internationale projekter. Lad mig for en god ordens skyld understrege, at Fagbevægelsens Ulandssekretariat naturligvis kan søge om støtte til konkrete projekter på lige fod med andre NGOer.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler