Debat

Nye tider for fraktion 4

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg stiller op som kandidat til posten som hovedstyrelsesmedlem for fraktion 4, fordi jeg har lyst til at arbejde for, at pensionisterne i DLF skal blive hørt på både det fagpolitiske, det sociale og det kulturelle plan. Efter at jeg er blevet pensioneret, er jeg en ud af ti delegerede til kongressen for fraktion 4. Det har været en meget inspirerende og spændende periode. Kongressen besluttede, at vi skulle reduceres til et medlem i hovedstyrelsen med stemmeret, dog ikke i sager, der omfattes af foreningens aftaleret, bortset fra aftaleindgåelsen på det statslige område.

Til gengæld fik vi et årsmøde, hvor hovedstyrelsesmedlemmet, ti kongresdelegerede, to valgte medlemmer til Statstjenestemændenes Centralforening (SC) og to medlemmer fra hvert amt mødes til et døgnmøde, hvor vi kan drøfte emner, der presser sig på, og hvor vi kan inspirere hinanden til det lokale pensionistarbejde. Det skal udnyttes. Det vil give et netværk, ikke kun til gavn for vores hovedstyrelsesmedlem og de ti delegerede, men for alle fraktion 4-medlemmer. Det vil blive en spændende udfordring at tage op og få organiseret i samarbejde med foreningens organisationsudvalg.

Jeg vil arbejde for, at pensionisterne får de bedste vilkår, især med fokus på kravet om ligelig udvikling i lønnen og pensionen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Desuden blev vi ved sidste overenskomst snydt for den ene procent, som de kommunale tjenestemænd opnåede ud over de generelle stigninger, det må der rettes op på. Vi skal sikre os større indflydelse ved overenskomstforhandlingerne gennem et samarbejde med SC. DLFs kursusvirksomhed bør udvides med flere kurser for fraktion 4-medlemmer, da ansøgertallet til disse kurser viser, at der er et stort behov.