Debat
0   192

DLF's vanskelige opgave

Kan fagforeningen tilgodese alle medlemmer ligeligt?

Efter mit indlæg i Folkeskolen nummer 45 omkring funktionstillæg har både Lotte Lange og Peter Hess-Nielsen fra DLFs hovedstyrelse forsøgt at forklare ønskerne til et nyt lønsystem. Jeg er meget enig i, at vi trænger til nogle bedre lønforløb, men jeg savner nogle konkrete forslag til, hvordan man vil tilgodese de mange forskellige grupper, der efterhånden er inden for DLF.

Artiklen fortsætter under banneret

I øjeblikket skal DLF tilgodese både lederne, tjenestemændene, de overenskomstansatte (heraf mange med fire års læreruddannelse og de nye meritlærere) og pensionisterne. Alle med vidt forskellige interesser.

Hvordan vil man sikre, at de overenskomstansatte opnår samme sluttrin som tjenestemændene, så man ikke som i øjeblikket allerede som 30-årig kan være på det absolut sidste løntrin (fem løntrin lavere end sine kollegaer), og kan det gøres uden tilsvarende at hæve slutlønnen for tjenestemænd?

Er det rimeligt, at meritlærerne følger samme lønforløb som lærerne med fire års uddannelse?

Hvad med pensionsforholdene for de forskellige grupper?

Det er nogle af de mange spørgsmål, som melder sig, og jeg er bange for, at DLF i fremtiden står over for om ikke en umulig så i hvert fald en meget vanskelig opgave.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ