Debat

Købet af Kystgården

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når »købet af Kystgården er en del af investeringerne af midlerne i Særlig Fond«, må der være mange penge i Særlig Fond efter reinvesteringen.

Hvad kostede egentlig Kyst­gården med alle de fem nye tilbygninger?

Formanden svarer på mit læ­serbrev (Folkeskolen nummer 34), at »en enig hovedstyrelse bakkede op om købet af Kyst­gården, inden købet fandt sted«, men jeg undrer mig over udtrykket »bakkede op«, der virker svagt formuleret på en så alvorlig ejendomsinvestering.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Men måske har hovedstyrelsen lidt af fælles hukommelsestab i beslutnings-købsøjeblikket, for hovedstyrelsens tidligere vedtagne gældende bestemmelser om ejendomskøb er ved købet af Kyst­gården efter min mening ikke overholdt, og det er et problem. Jævnfør mit indlæg i Folkeskolen nummer 34.

Svar

Jeg skal udtrykke mig helt klart: En enig hovedstyrelse besluttede at købe Kystgården, og alle regler er overholdt. Jeg kan naturligvis finde den helt nøjagtige pris, men den er omkring 17 millioner kroner. Der er fortsat mange penge i Særlig Fond. Købet af Kystgården ændrer ikke på dette, da der er tale om en investering.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF