Uskolet
0   5

Tove, datter af fyrbøder Ditlevsen, og Bror Blixens hustru optaget i litteraturkanon

Med en bemærkelsesværdig gavmildhed har en samling ærefulde mandfolk truffet den beslutning at tillade optagelse af hele to kvinder i den officielle danske nationalkanon over skønlitterære forfattere, som vor ungdom bør kende.

Det drejer sig om de to "forfatterinder" Karen og Tove, som begge viser sig at have syslet med skriblerier udi små fortællinger, som de selv har fundet på, og endda lejlighedsvis prøvet kræfter med noget så vanskeligt som poesi. Den lille Karen - bedre kendt som forhenværende hustru til den navnkundige baron Bror Blixen - og Tove, datter af fyrbøder Ditlev Nielsen Ditlevsen, Vesterbro, indlemmes hermed i et fornemt selskab, hvor de skal forsøge at gøre sig gældende blandt hæderkronede mænd.

Artiklen fortsætter under banneret

Men hvor en vis taknemmelighed vel havde været passende, synes denne gestus imidlertid ikke at stille de ærligt talt efterhånden lidt overivrige og skingre kvinder tilfredse. Både et såkaldt borgerforslag og en fraktion af lærerinder i skolernes danskfag arbejder tværtimod på at presse endnu flere kvindfolk ind i litteraturkanonen, hvilket dog kun de færreste finder tiden moden til. Vi skriver trods alt kun 2021.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ