Debat
1   6

Tak for det gode fællesskab

Udarbejdet af Sara Harriet Nielsen & Pædagogisk Udvalg, Musiklærerforeningen

Hvor har vi været udfordret i nedlukningsperioden efter jul med, at skulle fjernundervise i musik! 

Det er noget andet at gå fra den gængse undervisning i klasselokalet til, at mødes via en skærm, hvor vi her gerne vil undervise på bedst mulige måde, så alle fælles mål bliver opfyldt. 

 

Som musiklærer har jeg altid været stolt over, at musiklokalet er et rum, der giver plads til alle elever. Der er højt til loftet og plads til refleksion, følelser samt fordybelse i faget - der er skabt et rum, hvor vi kan se hinanden i øjnene og blive accepteret for dem vi er. 

Artiklen fortsætter under banneret

Hvordan har vi overført dette musiske rum til fjernundervisningen, hvor vi har siddet hver for sig og ikke sammen som et fællesskab?

Her kan det være svært som musiklærer at sparre i teams, da musikfaget er et lille fag, hvor der oftest kun er en eller to musiklærere tilknyttet skolen. Derfor er det godt, at vi her i Musiklærerforeningen har sådan et stærkt netværk - et rum for vidensdeling på tværs af Danmark i forsøget på at skabe de bedste rammer for musikundervisningen i denne anderledes tid.  

 

Forskellige portaler har hjulpet med fjernundervisningsmateriale, kurser er blevet afholdt virtuelt og vi musiklærere har brugt vores netværk stærkt. 

Der er blevet delt materialer, udviklet nye former for interaktive musikaktiviteter, lavet alverdens videoer etc., som vi undervisere har kunnet gøre brug af i en tid, hvor alle lærere har skulle opfinde en anden form for undervisning.  Det er blevet endnu tydeligere, at vi musiklærere står sammen. Det er et stærkt netværk, vi har fået skabt, hvor vidensdeling, sparring og engagement for musikundervisningen er særligt prioriteret. 

 

Lad os håbe at vi snart kan mødes på diverse internater og kurser som Musiklærerforeningen afholder, så vi fortsat kan styrke det gode netværk, vi allerede har. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
740 andre er allerede tilmeldt