Anmeldelse Skønlitteratur
0   23

Drager mod himlen

Romanen giver læseren et indblik i Israel-Palæstina-konflikten, som den ser ud for nogle af de mange børn, der er involveret. Det er en historie om konflikt og vold, men også håb.

Over muren

Fakta


Titel
Over muren

Forfatter
Michael Morpurgo

Pris
200

Sider
112

Forlag
Jensen & Dalgaard

"Over muren" er en smuk og indtrængende lille roman om journalisten Max, der er taget til Vestbredden i Mellemøsten. En eftermiddag bliver han venner med hyrdedrengen Said, som tilsyneladende er stum. Romanen har to fortællestemmer, journalisten Max og drengen Said, selv om sidstnævnte paradoksalt nok ikke siger noget. Max har et kamera med, og det bliver Said meget optaget af og får da også lov til at prøve at filme.

Artiklen fortsætter under banneret

Said holder af at bygge drager, mens han sidder i skyggen under et oliventræ og holder øje med fårene på skråningen. Saids familie byder journalisten indenfor i deres hjem, og her får Max historien om, hvorfor Said egentlig bygger de mange drager, som han sender op, giver slip på og lader flyve ind over muren. Tilsyneladende bliver de samlet op af en pige i blåt i en kørestol på den anden side.

Said bærer på en traumatisk historie om storebroren Mahmoud. En dag løb Mahmoud ubetænksomt ned på den forkerte side af muren efter en drage og blev skudt. Herefter er Said totalt besat af deres drageprojekt og sender den ene drage op efter den anden.

Romanen giver læseren, uanset alder, et indblik i Israel-Palæstina-konflikten, som den ser ud for nogle af de mange børn, der er involveret. Det er en historie om konflikt og vold, men romanen er også en drøm om at lade håbet stige op som drager mod himlen. Det er der stadig mange gode grunde til i det sprængfarlige område. Michael Morpurgo skriver indsigtsfuldt og overbevisende med enkle og effektive midler, for der er stadigvæk behov for, at dragerne flyver frem og tilbage over muren. Fra 5.-6. klasse og opefter. Fortræffelig til klasselæsning og højtlæsning.

Romanen er illustreret af Laura Carlin med et utal af fine sort-hvide illustrationer i mange forskellige formater.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.498 andre er allerede tilmeldt
Hjælp os med at teste

⚠️ Hjælp os med at teste og vind 6 flasker vin  ⚠️

Vin lille

Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil (ca. 15 min.)