Anmeldelse Skønlitteratur
0   36

Velskrevet og komprimeret med sproglige spidsfindigheder

At forfatteren til denne bog er en pige på 14 år, er ikke til at gætte ud fra hverken værkets emne eller sproglige finesser. Bogen er velskrevet og præget af sproglige spidsfindigheder.

Et billede af min mor

Fakta


Titel
Et billede af min mor

Forfatter
Victoria Drejer Sørensen

Illustrator
Runa Steppinge

Pris
300

Sider
32

Forlag
Gyldendal

“Det var rigtig sommervejr. Det var varmt, og det sværmede med sommerfugle. Det var sådan en dag, hvor man skulle spise koldskål og tage på stranden. Men der lå min mor i en kiste”.
Værkets tekstside er bygget op over korte sætninger, og den komprimerede syntaks giver bogen et enkelt udtryk. Dette skal ikke forveksles med en flad fortælling, da bogen derimod er både indholdsrig og dyb.

Artiklen fortsætter under banneret

"Et billede af min mor" handler om en pige, der kort efter sin mors begravelse går på opdagelse i de mange kasser med minder på loftet. Billeder af moren som helt ung sætter tanker i gang hos pigen, der må stille sig selv spørgsmålene: Kendte hun egentlig sin mor? Var hun glad? Værket har således sit omdrejningspunkt omkring barske emner som død, tab og savn, og duoen bag værket, den 14-årige forfatter Victoria Drejer Sørensen og illustrator Runa Steppinge, har i deres formidling af disse emner formået at skabe en smuk og rørende fortælling på både tekst- og billedsiden.

Victoria Drejer Sørensen vandt med fortællingen "Et billede af min mor" i foråret 2020 konkurrencen "500 ord". Konkurrencen blev afviklet i samarbejde mellem Gyldendal, Aarhus Kommunes Biblioteker og Brønderslev Forfatterskole, og præmien var en bogudgivelse. Runa Steppinges streg komplimenterer tekstsiden på bedste vis, og værkets illustrationer både understøtter og videreformidler teksten. Illustrationerne er lette, næsten svævende, men samtidig også symboltunge, hvilket bidrager med fine supplerende detaljer til tekstsiden.

Umiddelbart egner "Et billede af min mor" sig bedst som frilæsningsbog. Bogen kan læses af elever fra 4. klasse og helt op til folkeskolens ældste klassetrin. Det kan også have relevans at inddrage bogen i undervisningen, hvis hele klassen eller enkelte elever skal deltage i konkurrencen "500 ord", da de herigennem får et indblik i dels et vinderskriv, dels i den præmie, vinderen får - nemlig en bogudgivelse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.483 andre er allerede tilmeldt