Omkring 100 klasser deltog i konkurrencen om at opfinde en ny sport eller et nyt spil

100 klasser opfandt en ny sport eller nyt spil i matematik

Matematikkens Dag i november handlede i år om at opfinde et nyt spil eller en ny sport hvor matematik indgår. Matematiklærerforeningen har fundet vinderne.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Matematiklærere og elever har kunnet lade sig inspirere af bogen "Matematik og sport", som Matematiklærernes forlag har udgivet. Vinderne er trukket, og i indskolingen var det 0.d på Skelgårdsskolen i Tårnby, der løb med førstepladsen. Andenpladsen gik til 3. klasse på Trekronergades Freinetskole i Valby og tredjepladsen fik Pontoppidanskolens 3.b i Brobyværk.

På mellemtrinnet vandt Sct. Jørgens Skoles 4.b i Roskilde. Andenpladsen gik til Auning Skoles 6.x og på tredjepladsen kom Sct. Ibs Skoles 6.b i Horsens.

I udskolingen vandt 9. klasse på Hendriksholm Skole i Rødovre. Andenpladsen gik til 9.a på Tallerup Skole i Tommerup og tredjepladsen til 9.a på Nymarksskolen i Slagelse.