Corona
7   146

Lokale lærerforeninger bekymrede over stigende smittetal

Smittetrykket stiger, der er lærere blandt de smittede, og ikke mindst i hovedstadsområdet er lærerne bekymrede for deres helbred. Formanden for Københavns Lærerforening, Lars Sørensen, forsøger nu at råbe Christiansborg-politikerne op.

I tirsdags lukkede Pilehaveskolen i Vallensbæk helt ned, foreløbig for 14 dage.

"Så der har været stor bekymring, især hen over weekenden", siger formand for Vallensbæk Lærerkreds Merete Randskov til folkeskolen.dk.

Artiklen fortsætter under banneret

"Der er lærere blandt de smittede. Men det har givet enorm ro, at skolen nu er lukket. Det har betydet rigtig meget. Fra kredsens side har vi været opmærksomme på at få lavet arbejdsskadesanmeldelse på de smittede lærere, for det er jo rimeligt sandsynligt, at de er blevet smittet i forbindelse med arbejdet. Selvfølgelig er de urolige, det er de også på kommunens andre skoler. Det er blevet besluttet centralt nu at flytte den individuelle forberedelse hjem til lærerne selv og holde alle de møder, man overhovedet kan, digitalt".

Elever ses i fritiden

Lærerne i Vallensbæk er ikke alene om at være bekymrede. Kris Kolbjørn Nielsen er formand for Ishøj Lærerkreds i kommunen med landets højeste smittetryk. I skrivende stund er kun en enkelt Ishøj-lærer dog konstateret smittet med covid-19.

"Vi har en del bekymrede lærere, fordi de kan se, at de børn, som er smittede, mødes på kryds og tværs med deres klassekammerater udenfor skoletiden", siger han.

"Det er klart en kilde til bekymring. Derudover er der frustration over, at det kan være svært at holde afstandskravet i alle situationer og så over, om de kan lykkes at gøre eleverne parat til eksamen under de nuværende forhold".

Opråb til politikere

"I skolen kører alting stort set videre, som om virus ikke kan komme forbi skoleporten. I folkeskolen er det mere end svært at overholde afstandskrav og sikre god håndhygiejne. Her er elever og lærere udsatte for smittefare som få andre steder i landet", skrev Lars Sørensen, formand i Københavns Lærerforening, i går i et opråb til landspolitikerne på sin blog på klfnet.dk.

"Tag nu eleverne og skolens ansattes bekymringer alvorligt, og indfør en sikker skole i en usikker tid. Ansvaret skal ikke alene placeres hos ledelsen, de tillidsvalgte og resten af personalet".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ