Debat

Tanker om et ja

Så kom endelig dagen. Afstemningen er ovre. De udvalgte stemmeberettigede lærere har talt. I forhold til 2018, har der været en bevægelse mod et NEJ. Fra 25% til 32,8%. Det er et klart signal om at syltekrukker og hjørnespark ikke vil blive ved med at holde lærerne hen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Til medlemmerne: Nu er der stemt JA, så hold øje med skoleårets planlægning. Den nye aftale skal allerede give mærkbare forandringer fra januar 2021, og et meget bedre arbejdsmiljø fra august 2021. Glem ikke hvad I blev stillet i udsigt - og af hvem. Brug jeres TR, brug jeres kreds. Deres indflydelse med denne aftale skal være det bærende element for dit arbejdsmiljø - og det skal ikke være om 5 eller 10 år.

Til dlf: Demokratiet i foreningen virker det? Synes I det her valg har vist at vi favner alle? Denne her afstemning har vist, at der er en kæmpe diskrepans mellem medlemmerne på gulvet, og så ‘deres’ repræsentanter i HS, til kongresserne og i forhandlingslokalet. Hvis ikke I tager det alvorligt, så er dlf i alvorlig fare for at knække over. Så få denne her aftale til at fungere, og kommuniker på et bedre plan end før. Et flertal af de stemmeberettigede har stemt JA, men repræsenterer de et flertal i dlf? Det turde I ikke lade komme på en prøve, men tag kritikken alvorligt.

Til fagbevægelsen: Tag jer i agt. Lad ikke denne her “nye måde at tænke arbejdstidsaftaler” brede sig. Det nye i den centrale aftale er, at man ikke taler tid, men rammer for drøftelser om arbejdstiden lokalt. Det er en slags pseudoarbejde der gøres ved den centrale forhandling, for forhandlingen finder først sted lokalt. Og konfliktretten er dermed afleveret!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Til KL: Tag jer i agt. I snød os måske igen, men vi holder øje med jer! Alle de gratis ord om samarbjede, muligheder og bedre vilkår slipper I ikke ud af uden handling. For hver gang I laver det nummer, hvor I undgår en konflikt med et hjørnespark, puster I til ilden. Selvom man kan læse, at Bundsgaard tror der sættes punktum, så vil det være letsindigt, at forvalte folkeskolen efter den forvildelse. Nu har I budt op til dans og inviteret til diskussioner nedefra, så det bliver spændende at se om der leveres reelt på den invitation?

Til regeringen: I ånder lettet op, og tror at nu er der fred i skolen. Bemærk at det flertal i dlf som stemte JA, repræsenterer et mindretal af lærerne, og derfor ligger utilfredsheden og ulmer. Vi kommer ikke til at samle regningen for jeres pædagogiske hovsamissiler op!

Og særligt til ministeren: Tro ikke at de som stemte JA, sidder med et stort smil på læben og tænker “det var dejligt med den uskønne elefant ude af rummet, nu kan jeg endelig få den reform til at virke”, for problemerne med reformen kan du ikke kaste ind under lockoutbussen i årevis endnu.

Til pressen: Hold nu øje. Vær nu kritiske. Stil dog spørgsmål til magthaverne om hvordan det går med aftalen. Virker den efter hensigterne, og hvis de ikke vil svare, så kan I være sikre på at det er fordi der er noget andet på spil end det de siger og så er dét historien!