Niels-Jørn fra Copenhagen Phil fortæller om trompeten.

Corona-hjemsendt symfoniorkester serverer musikundervisning

Musikerne i Copenhagen Phil er sendt hjem, men nogle af dem uploader undervisningsvideoer om musik og instrumenter for elever op til 6. klasse. Lærerne kan bruge videoerne i nødundervisningen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Violin, følelserne i musikken, slagtøj og trompet er emner, som bliver berørt i YouTube-videoer målrettet elever op til 6. klasse.

"Du må ikke gå i skole på grund af corona. Og i orkestret Copenhagen Phil må musikerne ikke komme på arbejde. Det er trist, for de vil så gerne spille for jer. I stedet vil musikerne fortælle om deres instrumenter og om, hvordan det er at spille i et stort symfoniorkester som Copenhagen Phil", står der under videoerne på YouTube.

Hvad er kongernes instrument? Og kan man spille på et rør? Det ved Niels-Jørn fra Copenhagen Phil

Copenhagen Phil er et lands­dels­or­kes­ter for hele Sjælland, Lolland og Falster. Orkestret giver normalt sto­re sym­fo­ni­ske kon­cert­er i Kon­ser­va­to­ri­ets Kon­cert­sal på Fre­de­riks­berg. Musikerne rej­ser også rundt i hele den sjællandske re­gi­on og gi­ver kon­cert­er for bå­de sto­re og små.

Foreløbig er der fire videoer, som man som lærer kan dele med eleverne.

Læs mere

Copenhagen Phils youtubekanal